Wolderwijs trotseert de warmte!

Wolderwijs trotseert de warmte!
Wat was het de afgelopen dagen warm! En houd dan de ruimtes maar eens koel, dat is een hele uitdaging. De kinderen en medewerkers van het kinderdagverblijf van KC Ruinerwold hebben de warmte getrotseerd.  Met wat creativiteit en een laag tempo gaat het prima!

De kinderen van KC Ruinerwold gingen elke ochtend al vroeg naar buiten om te spelen. Daar stonden kleine opblaas zwembaden klaar met water en speelgoed. In de zandbak werden er heerlijke moddertaartjes gemaakt. Water en zand zijn magisch om de zintuigen te prikkelen. Al snel gingen de kinderen met de handen en voeten in de modder. Dit was niet alleen erg leuk maar ook nog extra verkoelend.

Vlakbij de opvang is een natuurlijke speeltuin. Daar wandelen we met de kinderen in de bolderkar naar toe. In die speeltuin kunnen de kinderen van de glijbaan, rennen over de heuvel of door te tunnel kruipen. Ze kunnen zelf water pompen en met het stromende water spelen. Vies worden mag!

In de middag was het veel te warm om buiten te spelen. Buiten spelen doen we niet tussen 12:00 en 16:00.  Er zijn kinderen die gaan slapen of rusten, want het warme weer vergt veel energie van de kinderen. Maar er zijn ook kinderen die graag willen spelen. Warm of niet, de kinderen stonden alweer te trappelen om de volgende uitdaging aan te gaan. In het speellokaal was het lekker koel waar de kinderen konden rennen, klimmen en klauteren op het speeltoestel of een hut bouwen met de grote bouw blokken.  

Om voor nog meer verkoeling te zorgen konden de kinderen met ijsblokjes spelen of in een zwembadje binnen spetteren met een beetje water erin. Met veel plezier liepen de kinderen met blote buikjes heen en weer. En natuurlijk zorgde een waterijsje ook voor de nodige verkoeling.


Media
  • WhatsApp Image 2020-08-14 at 16.05.11 2